User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Εφαρμογές Πληροφορικής Α' ΕΠΑ.Λ.

Κύκλοι Προσανατολισμού:

Εφαρμοσμένων Τεχνών (ΑΕ), Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΑΤ), Διοίκησης & Οικονομίας (ΑΥ)

2014-2016

2014-2016

Εκπαιδευτικός Πάσχου Κωνσταντίνα (Φυσικός, Πληροφορικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων)

1. ΥΛΙΚΟ-ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΕΝΟΤΗΤΑ 1η

ΥΛΙΚΟ-ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, σελ. 8-42

ΑΕ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 1η - Gmail, Paint, File Properties, GoogleDrive pptx:

  • Δημιουργήστε λογαριασμό Gmail
  • Αναζητήστε μία εικόνα στο διαδίκτυο και αποθηκεύστε τη στο φάκελο ΑΕ του ΗΥ σας. Έπειτα ανοίξτε την εικόνα με το Paint (Ζωγραφική) και αποθηκεύστε τη με όλους τους διαθέσιμους τύπους αρχείων εικόνας.
  • Ανοίξτε το google drive και μεταφορτώστε εκεί τον παραπάνω φάκελο ΑΕ.
  • Δημιουργήστε μια Παρουσίαση στο google drive με το ονοματεπώνυμό σας στην 1η διαφάνεια. Κάθε επόμενη διαφάνεια θα περιέχει μία εικόνα του ΑΕ και ένα κείμενο με το μέγεθος της εικόνας σε Kbytes (Kb) και τον τύπο του αρχείου εικόνας με την επέκταση (π.χ. gif, bmp, jpg κ.λπ.). Στην προτελευταία διαφάνεια θα γράψετε τις παρατηρήσεις σας για την ποιότητα των εικόνων σε σχέση με το μέγεθος και τον τύπο τους.
    Χρησιμοποιήστε το Print Screen για να αποτυπώσετε το περιεχόμενο του Φακέλου ΑΕ στην επιλογή "Λεπτομέρειες" και με ταξινομημένα τα αρχεία εικόνας με αυξανόμενο μέγεθος (χωρητικότητα). Τοποθετήστε αυτή την εικόνα στην τελευταία διαφάνεια της παρουσίασής σας.

ΑΕ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 2η - Gimp Animation vs. Lunapic:

3α) Κατεβάστε στην επιφάνεια εργασίας του ΗΥ σας το αρχείο 04. Δημιουργία Κινούμενης Εικόνας.zip, αποσυμπιέστε το στην επιφάνεια εργασίας του ΗΥ σας και Δημιουργήστε... Αποθηκεύστε στον ίδιο φάκελο τις δημιουργίες σας, ανεβάστε τον στο Google Drive σας και Διαμοιραστείτε τον (Δεξί κλικ στο φάκελο > Κοινή Χρήση > Λήψη συνδέσμου με δυνατότητα Κοινής Χρήσης και στην επιλογή "άτομα" συμπληρώστε τα gmails της εκπαιδευτικού και των συμμαθητών σας).

3β) Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www120.lunapic.com/editor/ σημειώστε τις βασικές ομοιότητες και διαφορές της με το GIMP σε μία Παρουσίαση του Google Drive. Τέλος μοιραστείτε την παρουσίαση με τους συμμαθητές σας και την εκπαιδευτικό σας.

ΑΕ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 3η - Gimp Animation:

Κατεβάστε στην επιφάνεια εργασίας του ΗΥ σας το αρχείο 05. Δημιουργία Κινούμενης Εικόνας με έτοιμα φίλτρα.zip, αποσυμπιέστε το στην επιφάνεια εργασίας του ΗΥ σας και Δημιουργήστε... Αποθηκεύστε στον ίδιο φάκελο τις δημιουργίες σας, ανεβάστε τον στο Google Drive σας και Διαμοιραστείτε τον (Δεξί κλικ στο φάκελο > Κοινή Χρήση > Λήψη συνδέσμου με δυνατότητα Κοινής Χρήσης και στην επιλογή "άτομα" συμπληρώστε τα gmails της εκπαιδευτικού και των συμμαθητών σας).

ΑΕ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 4η - Gimp Embedding:

Κατεβάστε στην επιφάνεια εργασίας του ΗΥ σας το αρχείο 13a. Ενσωμάτωση τμήματος εικόνας σε άλλη εικόνα, αποσυμπιέστε το στην επιφάνεια εργασίας του ΗΥ σας και Δημιουργήστε... Αποθηκεύστε στον ίδιο φάκελο τις δημιουργίες σας, ανεβάστε τον στο Google Drive σας και Διαμοιραστείτε τον (Δεξί κλικ στο φάκελο > Κοινή Χρήση > Λήψη συνδέσμου με δυνατότητα Κοινής Χρήσης και στην επιλογή "άτομα" συμπληρώστε τα gmails της εκπαιδευτικού και των συμμαθητών σας).

ΑΕ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 5η - Green Screen με Gimp:

Κατεβάστε στην επιφάνεια εργασίας του ΗΥ σας το αρχείο 20a. Green Screen with GIMP Paschou, αποσυμπιέστε το στην επιφάνεια εργασίας του ΗΥ σας και Δημιουργήστε... Αποθηκεύστε στον ίδιο φάκελο τις δημιουργίες σας, ανεβάστε τον στο Google Drive σας και Διαμοιραστείτε τον (Δεξί κλικ στο φάκελο > Κοινή Χρήση > Λήψη συνδέσμου με δυνατότητα Κοινής Χρήσης και στην επιλογή "άτομα" συμπληρώστε τα gmails της εκπαιδευτικού και των συμμαθητών σας).

ΑΕ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 6η - Video Green Screen με WAX 2.0

Κατεβάστε το WAX 2.0 και εγκαταστήστε το στον ΗΥ σας.

Δημιουργήστε με WAX 2.0 το δικό σας Video όπως στο: https://www.youtube.com/watch?v=sbKMzIwBj54 (επιλέξτε τη μεγαλύτερη ανάλυση) και ανεβάστε το στο YouTube κανάλι σας - προτείνεται η εγγραφή με τον google λογαριασμό σας (gmail). Στείλτε τον YouTube υπερσύνδεσμο (link) με το βίντεό σας στην εκπαιδευτικό σας και τους συμμαθητές σας.

ΑΕ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 7η - Creating Video Tutorial με Freez Screen Video Capture

Κατεβάστε το Freez Screen Video Capture και εγκαταστήστε το στον ΗΥ σας.

Δημιουργήστε ένα εκπαιδευτικό βίντεο με θέμα που θα επιλέξετε εσείς και ανεβάστε το στο YouTube κανάλι σας -προτείνεται η εγγραφή με τον google λογαριασμό σας (gmail). Στείλτε τον YouTube υπερσύνδεσμο (link) με το βίντεό σας στην εκπαιδευτικό σας και τους συμμαθητές σας.

ΑΕ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 8η - ARt-DUINO: Όταν η Τέχνη συναντά την Πληροφορική

1. Αναζητήστε στο google εικόνες για το "ARDUINO και Τέχνη" και επισκεφθείτε τη σελίδα art and arduino.

2. Τελικά, η πληροφορική είναι ένα σημαντικό εργαλείο που επεκτείνει τους δημιουργικούς ορίζοντες ενός καλλιτέχνη;

3. Παρακολουθήστε το Πώς χρησιμοποιούμε το ARDUINO για να κατασκευάσουμε LEDs που αναβοσβήνουν στο:

https://www.youtube.com/watch?v=U2fUvCFNyI0

4. Υλοποιήστε την παραπάνω κατασκευή στο εργαστήριο πληροφορικής.

5. Διατυπώστε τις νέες ιδέες σας για τη χρήση του arduino στην Τέχνη σε ένα "Έγγραφο του Google Drive" και διαμοιραστείτε το (Δεξί κλικ στο φάκελο > Κοινή Χρήση > Λήψη συνδέσμου με δυνατότητα Κοινής Χρήσης και στην επιλογή "άτομα" συμπληρώστε τα gmails της εκπαιδευτικού και των συμμαθητών σας).

Συναρμολόγηση ΗΥ:

Game-based Learning - Ενότητα 1η

Quiz, Crosswords & Cloze: Online & Offline
1.1  Cloze 1   1.2  Cloze 2   1.3  Quiz    1.4  Crossword

Δείτε και άλλα sites:http://amisail.a-m.gr/EFPL_kef1/

1.1  Το Υπολογιστικό Σύστημα σελ. 9-11 JMatch

1.2  Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (ΚΜΕ) σελ. 12-14 JMatch  και  JQuiz

Δείτε το JMatch και σε μορφή QUIZLET: http://quizlet.com/55118676/test

1.3  Μνήμη σελ. 15-16 JMatch  και  JCloze

2013-2014

2013-2014

Ύλη & Οδηγίες 2013-2014
ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ, ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ & ΤΕΡΑΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ ΕΔΩ ή ΕΔΩ

ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Όλες οι Διαδραστικές Επαναληπτικές Ερωτήσεις Θεωρίας για mobile Learning

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ microPROJECTS  σε WORD και PDF

  1. Διαδραστικές Επαναληπτικές Ερωτήσεις QUIZ
  2. Διαδραστικές Επαναληπτικές Ερωτήσεις  CLOZE (Συμπλήρωσης Κενών)
  3. Διαδραστικές Επαναληπτικές Ερωτήσεις  MATCH (Αντιστοίχισης)

Εκφωνήσεις Εργασιών

ΕΡΓΑΣΙΕΣ: Homeworks (HW) και Classworks (CW)

CW_1: Δημιουργήστε το gmail σας, προσθέστε όλες τις επαφές των συμμαθητών/τριών σας και στείλτε email επιβεβαίωσης στην εκπαιδευτικό σας: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

CW_2: Δημιουργήστε ένα ομιλούν avatar στο voki με ένα δικό σας διαφημιστικό μήνυμα για τη συλλογή τηγανέλαιου στο σχολείο μας και στείλτε τον υπερσύνδεσμο στην εκπαιδευτικό σας: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

CW_3: Δημιουργήστε ένα αρχείο Jpg με τις ευχές σας για τη νέα χρονιά και στείλτε το στην εκπαιδευτικό σας:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

CW_4: ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ: Δημιoυργήστε μία Παρουσίαση με Περιεχόμενα και Υπερσυνδέσμους για το μάθημα "Ηλεκτρολογία" και στείλτε το στην εκπαιδευτικό σας:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

CW_5: Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα http://4epal-athin.att.sch.gr/index.php/en/drastiriotite s/programmatam/politistika/thechnoculture και δημιουργήστε τα δικά σας βίντεο (π.χ. σε movie maker) για το υλικό (Hardware) του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

CW_6: Web 2.0 - Animoto: Αναζητήστε πληροφορίες στο διαδίκτυο για τη χρήση και λειτουργία του animoto και δημιουργήστε ένα video σχετικό με το θέμα hardware που επιλέξατε.
Κριτήρια αξιολόγησης: 1) διάρκεια ολοκλήρωσης του project, 2) εξοικονόμηση ψηφιακών πόρων, 3) σχετικότητα με το θέμα και 4) ικανότητα μεταφοράς τεχνογνωσίας σε άλλους συμμαθητές.
Εκπαιδευτικές μέθοδοι: self-teaching & peer learning.

CW_7: Πληροφοριακά Συστήματα ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΥ. Κατεβάστε ένα παράδειγμα Πληροφοριακού Συστήματος.
 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: 1) Τί είναι Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.); 2) Εντοπίστε 3 παραδείγματα Π.Σ. & 3) Ποια είναι τα Πλεονεκτήματα & Μεικονεκτήματα Π.Σ. κατά τη γνώμη σας;

CW_8: Mobile Learning - 8.1 Εντοπίστε τα Κριτήρια Αξιολόγησης ενός tablet για χρήση του σε mobile Learning και ταξινομήστε τα στο Excel κατά προτεραιότητα.
8.2 Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης tablet στο σχολείο;
8.3 Αναζητήστε στο διαδίκτυο συσκευές tablet που πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές σας, αποθηκεύστε τα συγκριτικά αποτελέσματα στο Excel και στείλτε το στην εκπαιδευτικό σας:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

CW_9:  AT-Research Project with Hot Potatoes & Moodle

CW_10: Διαδραστικές Ερωτήσεις - ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΘΕΩΡΙΑΣ

ΗW_1: Δημιουργήστε ένα μικρό βίντεο στο MovieMaker με τις εικόνες του Σταγονολαδίτσα που έχουν σταλεί στο email σας, προσθέστε μουσική και υπότιτλους και  στείλτε το με email επιβεβαίωσης στην εκπαιδευτικό σας: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.